Gyakran Ismételt Kérdések

• Milyen operációs rendszer alatt fut a szoftver?

Minden szoftverünk bármelyik windows-os operációs rendszeren fut (windows 98-tól felfelé), Különböző emulátorokon akár Linux alatt is futhat, de jelen pillanatban még több disztribúción tesztelés alatt áll a szoftver.
 

• Van-e lehetőség arra, hogy kipróbáljam a szoftvert?

Regisztráció után igényelheti Demo szoftverünket. Amennyiben igényli, munkatársunk díj ellenében szoftverbemutatót is tart. (Ez lehet személyes vagy internetes is.)
 

• Hogyan történik a szoftver vételi vagy bérleti díjának kifizetése?

A díjak kifizetése minden esetben előreutalással történik.
 

• A szoftver megrendelése után, hogyan kapom meg a szoftvert?

A megrendelés után a készítők elkészítik a számlát, amit a megrendelőben megadott cégnévre és címre elküldenek. Majd a vételi- vagy bérleti díj kifizetése után válik letölthetővé a honlapról, vagy helyszíni oktatás esetén a kollégáink telepítik fel gépére az Ön vállalkozásának adataival feltöltve. (Cégnév, székhely, telephely, adószám és bankszámlaszám)
 

• Hogyan kell telepíteni a szoftvereket?

Amennyiben sikeresen letöltötte a honlapról vagy e-mailen keresztül a szoftvert, a Hermes.exe program ikonjára kattintva kicsomagolja magát a program és 2 kattintással telepíthető! A telepítésről nézze meg a Videó anyagok a szoftverről rovat "A Szoftver telepítése" videót!
 

• Ha nincs internet hozzáférés a telephelyen, de szeretnénk használni a szoftvert, akkor hogyan tudjuk telepíteni?

A megrendelés és díjkiegyenlítés után elküldjük e-mailben Önnek a szoftver telepítőjét és leírását, azt egy pendrive-ra vagy CD-re kiírhatja és a telephelyen lévő számítógépre elkezdheti a leírás szerinti telepítést.
 

• A Hermesz teljes változat, mennyi helyet foglal el a számítógépen?

A Hermesz szoftverek telepítő állománya nem éri el az 5 MB-ot. A már telepített szoftverek merevlemez helyigénye csak és kizárólag az adatbázis méretétől függ. A használat során az adatbázis folyamatosan nő.
 

• Milyen plusz költségei vannak a Hermesz szoftvernek?

A Hermesz szoftver regisztrációja után, a szoftver bérleti- vagy vételi díján kívül, csak olyan szolgáltatásokért kell fizetni, amit Ön igényel tőlünk. További költség lehet, az internetes Help Desk (segítségnyújtás) szolgáltatás, a helyszíni oktatás, az adatbázis karbantartás, a szoftverkövetés és az egyedi fejlesztés! Minden szolgáltatásunk árát megtalálja a Szolgáltatások menüpontban.
 

• Milyen plusz költséggel jár, ha egy telephelyen, de több gépen szeretném használni a Hermesz szoftvert?

A Hermesz szoftverek használata céghez (adatbázishoz) van kötve (1 gép, 1 felhasználó). Amennyiben egy cégen belül több számítógépen egyszerre vagy több felhasználóval szeretné használni a szoftvert, javasoljuk a hálózatos alkalmazást, így lehetőség van a felhasználók bővítésére és további kliensek csatlakoztatására. Ebben az esetben ki kell jelölni egy fő gépet, amin az adatbázist fogjuk tartani és a terminál gépekre történő telepítéskor az adatbázis elérési útvonalát a főgépre kell megadni. Természetesen, lehetőség van külön SQL adatbázis szerver motort is üzemeltetni, amit egyszer be kell állítani. Ebben segítségére lesznek a kollégáink, kérjük keressen meg minket a megadott elérhetőségek valamelyikén!
Figyelem: Célszerű több gép esetén külön adatbázis szerver motort beállítani!
A hálózatos alkalmazás árait keresse a Termékeink menüpontban.

 

• Lehet-e egy programmal két vállalkozásnak számlázni?

Igen, a szoftver lehetőséget ad arra, ha mind a két vállalkozásra megvásárolta a szoftvert, hogy egy program két különböző céges adatbázisban dolgozzon (Cégváltás).
Figyelem: a szoftver használatát mind a két vállalkozásra be kell jelenteni a NAV felé külön bejelentőlapon.

 

• Lehetséges-e logót rakni a számlákra?

Igen, lehetséges a számlára céglogót vagy bármilyen képet rakni 700x80 pixel méretben jpg formátumban.
 

• Van-e rá lehetőség, hogy a bolti alkalmazott ne lássa a beszerzési árakat?

A Hermesz szoftverben egyéni és csoportos jogosultsági rendszer található. Evvel a jogosultsági rendszerrel lehetőség van a szoftver minden ablakán a mezők és gombok hozzáférését állítani három féleképpen: szerkeszthető, csak látható, nem látható módra.
 

• Bármilyen vonalkódolvasót lehet használni a Hermesz szoftverhez?

Minden olyan vonalkódolvasót rá lehet kötni a szoftverre, amibe lehet előtagot és utótagot felprogramozni. Ez lehet asztali, kézi vagy hordozható vonalkódolvasó. Amennyiben erre van szüksége kérem, hívja az irodánkat és teljes körű felvilágosítást adunk a tesztelt vonalkódolvasó típusokról.
FIGYELEM a vonalkód olvasó előtag karakterét a testreszabásban meg lehet adni!
Alapból ez a @ karakter!

 

• Egy termékhez több vonalkódot szeretnék rendelni, lehetséges-e ez a szoftverben?

Igen, a szoftver képes kezelni azt, ha egy termékhez több vonalkód tartozik. Azonos vonalkódok használatát a testreszabásban engedélyezhetjük.
 

• Élelmiszerboltom van, tudok-e a szoftver segítségével árusín címkét nyomtatni?

A Hermesz rendszerben lehetőség van arra, hogy az árukhoz árusínekbe címkéket nyomtassunk A/4 lapra.
 

• A beszállítónak eltudom-e küldeni e-mailen a megrendelésemet?

Igen, ha a kiválasztott szállítónak a partnertörzsben megadtuk az e-mail elérhetőségét valamint azt, hogy a megrendelést elküldhetjük neki e-mailben és a testreszabásban beállítottuk a levélküldő szolgáltatás szerver és fiók beállításait.
 

• Szeretnék az üzletben egy árellenőrző terminált beállítani, van-e ilyen modulja a szoftvernek?

Igen, a Hermesz Pro változatban már képes a szoftver az áruk árainak ellenőrzésére is.
 

• Az üzletkötőim hatékonyságáról szeretnék átfogó képet kapni, rendelkezik-e a szoftver ilyen funkcióval?

Igen, minden partnerünkhöz tudunk üzletkötőt rendelni, ezáltal a kiadási bizonylataink elkészítése után akár, üzletkötőkre bontva is tudunk forgalmat lekérdezni.
 

• Lehet-e ajándékcsomagokat vagy egyszerűbb termékeket összeállítani?

Igen, a szoftver rendelkezik egy speciális modullal, amiben lehetőség van minden termékhez termékleírást rendelni, ami alapján szét vagy össze lehet állítani a készletből a termékeket.
 

• Számlát, szállítólevelet tudok-e e-mailben küldeni?

Igen, a szoftverben van lehetőség az elkészített bizonylatok e-mailben történő elküldésére, amennyiben a partner adatoknál az e-mail címet lerögzítettük.
 

• Szeretném használni a rendszerüket, de a telephelyen nincs internet kapcsolat, tudom anélkül is használni?

Igen, a rendszerünk internetes elérés nélkül is működik, azonban vannak olyan funkciói, amik ezáltal nem lesznek elérhetőek. pl.:  megrendelések küldése e-mailben, automatikus árfolyamrögzítés…
 

• A készletes rendszerük is tudja a házi pénztárat kezelni?

Igen, már a készletkezelő programunkban is van házi pénztár funkció.
 

• Tudok-e szoftvercsomagot váltani, ha igen akkor hogyan?

Természetesen van lehetőség a szoftvercsomagok közötti váltásra. A szoftvercsomagok közötti váltást zökkenőmentesen, csak a mindig legfrissebb verzió esetén tudjuk biztosítani. (Szoftverfrissítés)
Ennek módja, hogy váltási szándékát írásban jelzi felénk az info@flabs.net-re, a váltásra mindig hónapváltáskor van lehetőség.  A szoftvercsomagok közötti váltás esetén a havi díjak a csomagnak megfelelően változnak, egyösszegű vásárlás esetén a szoftvercsomagok közötti különbséget kell kifizetni.