ESET Smart Security - Ne fizessen az adataiért!

Ne várja meg, míg adatait kódolják különböző Zsarolóvírusokkal, már most készüljön fel a védelemre!

Egy ilyen támadáskor nagy mennyiségű adatot kódolnak el titkosító kulccsal. Eddigi tapasztalataink alapján a legnagyobb adatkódolás 12TB nagyságú volt, ami egy cég több évnyi dokumentációját jelenti. Ezen támadások e-mailen keresztűl érkeznek.


Ne nyisson meg olyan levelet, melynek ismeretlen a feladója és csatolt állományt tartalmaz!

Míg 2015-ben havonta alig három megkeresés volt, idén már napi 2-3 ügyfél jelzi, hogy adatait titkosította valamelyik zsarolóvírus.

 

Ennek a XXI. századi problémának megoldására ajánljuk Önnek az Eset Smart Security által nyújtott programcsomagot.

A zsarolóvírus olyan kártékony szoftver, amely titkosítja a számítógépén és mobil eszközein található fájlokat, és váltságdíjat követel ezek feloldásáért. A szoftver fizetési határidőt is szabhat, melynek lejárta után a feloldásért többet kell fizetni, különben adatait végérvényesen elérhetetlenné teszik.

A kártevők új generációja a megnövekedett számú fertőzött e-mailekkel terjed, amelyek eszközeidre letöltik és telepítik a zsarolóvírusokat. A levelekben a támadók számlákra, hivatalos dokumentumokra hivatkozva próbálnak rávenni, hogy nyisd meg a mellékletet. Amennyiben ez megtörténik, a program telepíti magát és HTTP kapcsolaton keresztül további kártékony kódokat igyekszik letölteni a megfertőzött eszközökre.

A trójai egy olyan URL-listát tartalmaz, amelynek felhasználásával különféle webszerverek, weboldalak meglátogatásával kártevőket próbál meg letölteni. Ha ez sikerül neki, akkor a nemkívánatos programokat fel is telepíti. A folyamat végén jelenleg a legtöbbször a TeslaCrypt és a Locky nevű zsarolóprogram kerül az eszközre.

Amint említettük, a vírusok és más kártékony kódok készítői nem kizárólag a Windows-ra fókuszálnak. Az utóbbi években figyelmüket a legelterjedtebb mobil operációs rendszer, az Android is felkeltette.

Az ESET az Androidot futtató zsarolóvírusok számos családját vizsgálta már meg. A támadók számos technikát használnak, például antivírus programnak álcázzák magukat, vagy követelésüket úgy tüntetik fel, mintha a rendvédelmi szervek nevében zárnák le az eszközt (ilyen zsarolóvírus például a Reveton).
2014-ben találkoztak kutatóink az első zsarolóvírussal, amely Android operációs rendszeren kísérelte meg az adatok titkosítását. Azóta a támadók több mint 50 variánssal jelentkeztek, mindegyik fejlettebb és veszélyesebb volt, mint az előző verzió. Mindössze egy évre rá jelent meg az első olyan zsarolóvírus, amely lehetetlenné tette a telefonhoz való hozzáférést és azt egy véletlenszerűen előállított négyjegyű kóddal korlátozta.

Ne feledje, ezek a kártékony szoftverek képesek ellehetetleníteni eszközei használatát és több száz dollárra rúgó váltságdíjat követeltek az áldozatoktól a hozzáférés helyreállításáért.

Az esetleges váltságdíj kifizetését nem javasoljuk, mivel ezzel részint tovább bátorítja a folyamatot, másrészt, mivel bűnözőkkel üzletel, semmilyen garancia sincs arra, hogy egyáltalán kap valamilyen kódot, és hogy az működőképes lesz. A beszámolók jelentős részénél - kb. 80-90%-ban - a fizetés ellenére sem érkezik feloldó kulcs.

Védekezés, Adatbiztonság

A védekezéshez mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy az értékes és pótolhatatlan adatairól egy elkülönített, és fizikailag állandóan nem csatlakoztatott meghajtóra rendszeresen készítsen mentéseket, és próbálja is ki azokat időszakosan. Ezek a meghajtók lehetnek pendriveok, külső winchesterek, NAS meghajtók. Ezen eszközök beszerzésében állunk rendelkezésére.

Az ESET Smart Security egy megbízható, integrált és gyors biztonsági programcsomag, mely a vírus- és kémprogramvédelem mellett tűzfalat, valamint levélszemétszűrőt, internet használati korlátozást is tartalmaz, így biztonságossá és kényelmessé teszi az internet használatát. Alacsony erőforrásigényének köszönhetően nem lassítja le számítógépét.

Lássuk, hogy milyen modulokat is tartalmaz a szoftvercsomag:

 • Vírus- és kémprogramvédelem
 • Személyi tűzfal
 • Levélszemétszűrő
 • Netbank- és tranzakcióvédelem
 • Botnet elleni védelem
 • Memóriaellenőrzés
 • Exploit blokkoló
 • Speciális eltávolító
 • Megújult Social Media Scanner
 • Sebezhetőség elleni védelem
 • Lopásvédelem
 • Frissítési adatbázis visszaállíthatósága korábbi verzióra
 • Továbbfejlesztett adathalászat elleni védelem
 • Üresjárat idején futó ellenőrzés
 • Energiatakarékos működés
 • Felhő alapú védelem
 • Cserélhető adathordozók kezelése
 • Szülői felügyelet
 • Behatolásmegelőző rendszer

Várjuk megrendelését!

ESET Smart Security
1 gépre / 1 évre 13 522 Ft
1 gépre / 2 évre 20 388 Ft
1 gépre / 3 évre 28 543 Ft
A táblázatban megadott árak az ÁFÁ-t nem tartalmazzák.

 

Megrendelés